03 May Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | Virtual boardroom

Chamber Boardrooms bestaan beschikbaar aan gebruik op huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op alle andere boekingen. Het behandeling van een kamers mag het dagelijks werk van de kamermedewerkers niet hinderen. In allemaal promoties plus mededelingen voor de vergadering / de evenement van de bedrijf, mag de gegevens van een Brandon-kamer enkel als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan de Brandon-kamer vanwege uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of te sponsoren of goed te keuren, moet eerst belanden goedgekeurd sinds de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van gereedschap of services tijdens jouwe vergadering dienen eerst worden goedgekeurd sedert de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die wordt gedaan aan de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet aanvankelijk worden goedgekeurd door een Brandon-kamer.

board software

  • Bevestiging. Boekingen zijn niet bevestigd ofwel gegarandeerd totdat een sedert de Kamer ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor jouw boeking zodra de afspraak is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op fundament van wie het aanvankelijk komt, de eerst maalt. Alle gasten moeten een kamer verlaten op of vóór het aangegeven eindtijd vermeld boven het contract. Ruimte aan de directiekamer wordt enkel geboekt voordat de aangegeven tijden. Een Brandon Ruimte van Koophandel behoudt zich het recht voor door de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door de Kamer, worden de kosten van de boeking niets in rekening gebracht. Een Kamer behoudt zich eveneens het recht voor de verhuur van de bestuurskamer naar eigen goeddunken te weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden deze de directiekamer huren, inslikken gefactureerd belanden. Leden moeten een goede reputatie bezitten bij het Kamer. Niet-leden moeten hun huur afrekenen voorafgaand aan, of op de dag van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur aan het reserveren wordt 50% van de totale huursom in rekening gebracht. Betreffende annuleringen binnen 24 uur gelijk reservering werd 100% van de totale huursom in rekening gebracht. De Ruimte behoudt zich ook het recht voordat om beslist kamerhuur voordat Chamber-evenementen te annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op de bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. Het vergaderruimte beneden is passend voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet belanden verplaatst behalve voorafgaande toestemming. De organisatie die de ruimte huurt, ben verantwoordelijk voor het opzetten, opruimen plus zorgen datgene het pand goed wordt beveiligd indien de ruimte niet toegankelijk is. Het kamer moet in dezelfde staat belanden achtergelaten wanneer waarin die is gevonden.
  • Eten en drinken. Koffie en thee zijn erbij koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn het verantwoordelijkheid van de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De ruimte biedt genkele cateringdiensten, echter er boardroom kan een lijst met leden worden verstrekt. Let met: voedsel en benodigdheden dat zich in de keuken bevinden, behoren tot de Brandon-kamer en bestaan niet beschikbaar voor gebruiken.
  • Toegang plus beveiliging. Een sleutel zijn nodig om toegang erbij krijgen tot 8: 30 of gelijk 17: 00 uur. Die sleutel dienen uiterlijk vanwege 17: 00 uur bij het kantoor van een Kamer belanden opgehaald. Sleutels moeten de volgende etmaal naar het kantoor van de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Indien de sleutel verloren gaat, zal het huurder een verloren sleutelprijs van dollar 50 oplopen en kunnen de privileges voor verhuur van een kamer word ingetrokken. Aangaande gebruik betreffende het gebouw na 17. 00 uur is de van groot belang datgene het gebouw te allen tijde beschermd is. Het enige toegang na 17: 00 zou worden sinds de 11 th Street Building Entrance. U moet beslist begeleider bij de deur hebben onderhand de uitgang is ontgrendeld. Laat het deur met de deur niet open staan. Dat zou de ellende moeten oplossen van personen die genkele deel uitmaken van een vergadering deze het gebouw binnenkomt.
  • U schoonmaken. Het huurder betreffende de directiekamer gaat ermee akkoord alle verantwoordelijkheid bij zich bij nemen aan de netheid van de directiekamer plus deze terug te brengen naar een staat waarin deze zichzelf bevindt: de afval moet worden weggegooid in de daarvoor bestemde vertrek, alle vuile vaat moet worden schoongemaakt en het stoelen moeten op hun juiste plaats worden teruggebracht rond het tafel met de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is erg wel verstaan dat een Brandon Ruimte van Koophandel op genkel enkele manier verantwoordelijk ben voor persoonlijk letsel, beschadiging aan eigendommen of verschillende aansprakelijkheden dat kunnen voortkomen tijdens het gebruik met hun faciliteit. Huurder gaat ermee akkoord de vrijwaring vrij te geven plus de Brandon Kamer betreffende Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer betreffende Koophandel, aansprakelijk te houden voordat dergelijke beschadiging.

De huurder gaat ermee akkoord allemaal aansprakelijkheid te aanvaarden voor de acties van zijn / haar gasten. De huurder plus gasten wordt gevraagd om de eigendom van Brandon Chamber ofwel Commerce erbij respecteren. Allemaal artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) dat niet rechtstreeks door het huurder belanden verstrekt, worden geacht bij behoren zelfs Brandon Kamer van Koophandel en haar personeel en zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders zijn aansprakelijk voordat eventuele achterstand aan een faciliteiten en / alsof inhoud en inrichting. Alle schade dienen onmiddellijk aan de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters wordt verwacht datgene zij alle reparaties en vervangingskosten met eventuele beschadiging aan de faciliteit zelve en / of een inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niets om items achter te laten in de directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niet behoren tot de Kamer van Koophandel moeten worden verwijderd uit het gebouw wanneer het huur is voltooid. Een Kamer betreffende Koophandel zijn niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde items dat achterblijven in het gebouw van een Kamer. Schakel de lichten uit indien u weggaat.

No Comments

Post A Comment